Soome kaitseväe paraad jääb ka tänavu ära

Soome traditsiooniline kaitseväe lipupäeva paraad 4. juunil jääb ka tänavu ära, päeva tähistatakse alternatiivse programmiga.

Kaitseväe riikliku lipupäeva paraad Joensuus 4. juunil 2021 jäetakse ära koroonaviiruse epideemia olukorra tõttu.

Koroonaviiruse epideemiaga seotud piiravate meetmete tõttu jättis kaitsevägi ära ka 2020. aasta lipupäeva traditsioonilise tähistamise, kuna paraadi korraldada ei õnnestunud. Selle asemel toimus Turus mereväe orkestri meelelahutuskontsert, mida sai jälgida telerist Yle kanalitest. Toonane päevaprogramm sisaldas muu hulgas lipuheiskamist, pärgade asetamist, Soome kaitseväe juhataja tervitust ja kohalikku programmi üle kogu Soome.

Kaitsevägi valmistab koostöös Yle ja teiste vajalike osapooltega ette tänavuse lipupäeva programmi.

  • Meie eesmärk on sel aastal taas pakkuda kodanikele programmi, mis austab traditsioone, kuid mida rakendatakse alternatiivsel viisil. Pühade sündmusi näeb nii televisioonis kui ka sotsiaalmeediakanalites. Samuti loodame, et hiljemalt järgmisel aastal saame taas korraldada traditsioonilise sõjaväeparaadi, ütleb peastaabi ülem brigaadikindral Kim Mattsson.

Programmist teavitatakse planeerimise edenedes eraldi.

Kommentaarid
(Külastatud 235 korda, 1 külastust täna)