Soome ilmas tuleb esmaspäeval muutus, läheb järsku külmaks

Kui tänasel pühapäeval võis Soomes nautida sooja kevadilma ja temperatuur küündis isegi üle 10 kraadi, siis homme esmaspäeval tuleb suur muutus ning läheb järsku külmemaks.

Külm õhumass levib emaspäeval põhja poolt kuni Kesk-Euroopani välja. Madalrõhkkonna tõttu hakkab ka sadama, vahendab Ilta-Sanomat.

Homme esmaspäeval tuleb Soome lõunaosas kõigest 5 kraadi sooja. Puhub tugev tuul. Ilm on pilves ja sajune. Päeval sajab vihma, õhtul ja öösel lörtsi ja lund. Esmaspäeva õhtuks võib Soome lõunaosas olla maas valge lumevaip.

Ööl vastu teisipäeva esinevad külmakraadid üle terve Soome. Külma on paar kraadi.

Sää tekee täyskäännöksen maanantaina – arktisen alueen portit avautuvat

Säässä tapahtuu raju käänne. Vielä sunnuntaina liki pitäen koko maassa nautittiin auringosta ja sen tuomasta lämmöstä. Etelässä ja Keski-Suomessa mitattiin 8-10 plusasteen lukemia. Pohjoisimmassa Lapissakin mitattiin muutamia lämpöasteita, joskin siellä sateli myös lunta. – Päivän korkein lukema on ollut Hattulan +11,8 astetta, Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala sanoi IS:lle puoli kuuden aikoihin sunnuntaina illalla.

Kommentaarid
(Külastatud 2,491 korda, 1 külastust täna)