Ruisrocki festival jääb Soomes koroona tõttu juba teist aastat ära

Turus korraldatav Ruisrocki muusikafestival jääb eeloleval suvel koroona tõttu ära. Festival korraldatakse 8.–10.7.2022 Turus Ruissalos.

Ruisrocki korraldajad andsid teada, et jälgisid koroona arenguid ja olid lootusrikkad, et saavad tänavu juulikuus pakkuda enam kui sajale tuhandele külastajale muusikaelamust. Pandeemia venimine on aga muutnud selliste ürituste korraldamise väga ebakindlaks. Festivali ei saa korraldada, kui valitseb ebakindlus, vahendab Helsingin Sanomat.

Varasema kogemuse põhjal on teada, et kui nakatumiste hulk on vastu suve kõrge, siis suve jooksul see ei lange ning terve suvi möödub epideemia tähe all. Kui tänavuste maipühade ajal on nakatumine kõrge, siis tuleval aastal on see loodetavasti madalam.

Soome sotsiaal- ja terviseministeeriumi hinnangul on mõistlik piirangutest loobuda alles siis, kui kogu Soomes on koroona oht möödas. Järgmise kahe kuu jooksul tehtav töö mõjutab epideemia olukorda suvel ja seeläbi ka piirangute kaotamist.

Koroona olukorda hinnatakse Soomes kevade ja suve jooksul iga kahe nädala tagant ning piirangute leevendamist ja kaotamist kaalutakse jooksvalt lähtuvalt olukorrast.

Kommentaarid
(Külastatud 154 korda, 1 külastust täna)