Rootsis koroona olukord jätkuvalt väga hull, iga päev lisandub tuhandeid uusi nakatumisi

Rootsis, kus eelmisel 2020. aastal lasti koroonal vabalt levida, et saavutada karjaimmuunsus, on olukord väga hull ka tänavu ja mingit immuunsust kusagilt ei paista.

Iga päev lisandub Rootsis jätkuvalt tuhandeid uusi nakatumisi ja sellega on Rootsi nii Euroopas kui terves maailmas esirinnas. Võrreldes Soomega on Rootsi olukord väga hull, vahendab Helsingin Sanomat.

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell, kes koroona puhul enam karjaimmuunsusest ei räägi, peab Rootsi olukorda jätkuvalt väga raskeks. Tema väitel on nakatumise numbrid väga kõrged.

Tegnell ütles, et koroona olukord püsib raske veel eelolevad kaks nädalat, aga siis peaks asi paremuse poole liikuma. Rootsi haiglaravi olukord hakkab lähenema sellele, mis valitses enne jõule.

Rootsis on olnud koroonaga nakatumisi 10 korda enam kui Soomes, kuigi Rootsis elab vaid kaks korda enam inimesi kui Soomes. Koroonasurmade arv on Rootsis üle 10 korra kõrgem kui Soomes.

Tegnell ütles, et koroonast on raske lahti saada, kuna inimesed hakkavad piirangutest väsima. Samas on reeglite järgimine Tegnelli väitel väga oluline. Nakatumised levivad seal, kuhu ühiskondlik kontroll ei ulatu nagu pered, eraviisilised kokkusaamised ja muud sotsiaalsed kohtumised.

Rootsis on võrreldes eelmise aastaga kõvasti karmistatud piiranguid. Nüüd arutatakse, millal ja kuidas neid piiranguid tuleks leevendada. Rootsis on leitud, et riik peab eri kriisideks paremini valmis olema.

Ruotsi | Ruotsin koronatilanne jatkuu vaikeana, päivittäin raportoidaan tuhansista uusista tartunnoista – Tegnell: “Ihmiset ovat väsyneitä”

“Erityisesti nyt korona-aikana on alettu puhua, että maan pitää olla paremmin valmistautunut kaikenlaisiin kriiseihin”, sanoo ministeri Jouni Laaksonen Suomen Tukholman-suurlähetystöstä Ruotsin koronatilanne on ollut epidemian ajan huomattavan synkkä Suomeen verrattuna. Nyt päivittäin raportoidaan tuhansista uusista koronatapauksista, kun Suomessa puhutaan sadoista. Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell luonnehtiikin maan koronatilannetta edelleen hyvin vakavaksi.

Kommentaarid
(Külastatud 622 korda, 1 külastust täna)