Prints Philip võetakse peale kuninganna surma hauast välja

Laupäeval maetav prints Philip võetakse peale kuninganna Elizabethi surma hauast välja. Selleks on Philipi kirst vooderdatud pliiga, et surnukeha paremini säiliks.

Kirstu hoitakse firmas Leverton & Sons ja see oli valmis juba 1991. aastal, kui firma päris kirstu teiselt firmalt JH Kenyon. Keegi ei tea aga, kui vana kirst tegelikult on. Samast ajast pärineb ka kuninganna Elizabethi kirst, vahendab Daily Mail.

Philipi kirst on valmistatud inglise tammest. See on vooderdatud pliiga, nii nagu ka teised kuningakoja kirstud. Plii hoiab niiskust eemal ja seetõttu säilib surnukeha seal paremini. Näiteks printsess Diana kirst oli samuti vooderdatud pliiga ja see kaalus ligi 250 kilo.

Philipi kirst ja surnukeha peavad hästi säilima, kuna Philip kaevatakse hauast välja peale kuninganna surma. Philipi kirst sängitatakse kõigepealt Püha Georgi kabeli all asuvasse kuninglikku hauakambrisse, kus see seisab kuni kuninganna surmani.

Kui kuninganna sureb, sängitatakse nii Philip kui kuninganna koos Windsori lossi territooriumil asuvasse Frogmore Gardens’isse.

Elizabethi ja Philipi abielu kestis 73 aastat, kuni surm neid lahutas. See oli armastuse liit ja püsis sellisena kuni lõpuni välja.

Prince Philip will be laid to rest English oak coffin lined with lead

Royal undertakers ’inherited’ lead-lined coffins for royal couple 29 years ago Team of Royal Electrical and Mechanical Engineers checked cars when he fell ill Philip believed to have designed two Land Rover Defenders to carry his coffin The eight-minute procession will begin at the state entrance of Windsor Castle There

Kommentaarid
(Külastatud 1,367 korda, 1 külastust täna)