Prantsuse õpetajad keeldusid AstraZeneca koroonavaktsiinist

Prantsusemaal Nizzas keeldusid õpetajad AstraZeneca koroonavaktsiinist, kui 3000 õpetaja hulgast ainult 58 pani end vaktsineerimisele kirja.

Nizza vaktsineerimiskeskuses oleks saanud end nädalavahetusel vaktsineerida kokku 4000 koroona riskigrupi ametites olevat inimest, nende seas ligi 3000 õpetajat, vahendab Nice Martin.

Vähese huvi tõttu vaktsineeriti laupäeval vaid 58 õpetajat ja pühapäeval oli keskus üldse kinni. See tähendab, et end lasi vaktsineerida ainult 2 protsenti õpetajatest. Kohalike ametivõimude info kohaselt olid õpetajad keeldunud, kui kuulsid, et tegemist on AstraZeneca vaktsiiniga.

Prantslased on Euroopas ühed suuremad vaktsiiniskeptikud, 61 protsenti inimestest leiab, et AstraZeneca koroonavaktsiin pole ohutu. Prantslasi ei veena see, et nii Euroopa ravimiamet EMA kui Maailma terviseorganisatsioon WHO on kuulutanud AstraZeneca koroonavaktsiini ohutuks.

Tänasest pakutakse Nizza vaktsineerimiskeskuses Pfizeri ja Moderna vaktsiine ning loodetakse, et kohale ilmub rohkem inimesi.

AstraZeneca: faute de volontaires, le vaccinodrome du Palais des expositions à Nice ferme ses portes ce samedi après-midi

“Nous nous y attendions, confirme la métropole azuréenne, le message était passé tardivement.” L’image sulfureuse qui entoure le vaccin AstraZeneca, et une annonce tardive de cette campagne, a visiblement plombé ce samedi de vaccination. Ce week-end, ce n’est pas sur le quota Métropole (Pfizer, M

Kommentaarid
(Külastatud 421 korda, 1 külastust täna)