Pidutsevad vahetusõpilased on Vaasas juba kuu aega koroonareegleid rikkunud, aga midagi teha ka ei saa

Politsei on pidanud juba mitmel korral sekkuma Vaasas korraldatud tudengipidudesse, mis on korraldatud ühikatubades ja isegi pesuruumis. Pidusid on järjest korraldatud juba kuu aja jooksul. Mõnel peol on olnud koos ligi 50 inimest.

Pidudel on koos ühed ja samad inimesed. Nad on teadlikud piirangutest ja soovitustest, aga neist ei peeta kinni. Mõned pidutsejad peeti kinni ja neid trahviti politseile vastuhaku eest, vahendab Iltalehti.

Politsei andmetel korraldavad pidusid ja neis osalevad välismaalt pärit vahetusõpilased. Tegemist on vahetusõpilastega, kes veedavad Soomes vaid mõned kuud. Pidudel on olnud ka rootsikeelse kutsekooli Yrkeshögskolan Novia õppureid.

Politsei on koolidega ühendust võtnud. Konkreetset kinnivõetute hulka politsei ei avaldanud. Vaasa ülikooli andmetel on tudengid teadlikud piirangutest, neid testiti peale Soome tulekut ja nad olid isoleeritud. Ülikooli andmetel on tegemist siiski väikse grupiga, valdav enamus tudengeid käitub vastutustundlikult.

Ülikool ei saa tudengite tegevusse sekkuda. Võib jagada infot, aga see on ka kõik. Korraldatud peod kujutavad endast ülikoolile põhiliselt mainekahju, koroona nakatumisi pole seal olnud. On arutatud õpilaste eksmatrikuleerimist, aga see ei anna kiiret tulemust. Ülikoolil pole pidudel osalenud õpilaste nimesid.

Bilettävät vaihto-opiskelijat rikkoneet rajoituksia Vaasassa jo kuukauden – yliopisto voimaton

Poliisin mukaan juhlissa on tavattu välillä jopa 50 henkilöä. Ulkomaiset vaihto-opiskelijat järjestävät toistuvasti juhlia Vaasassa Poliisin mukaan kyse on tietoisesta rajoitusten rikkomisesta. Juhlissa on tavattu samoja opiskelijoita ja viikonloppuna juhlatilan tyhjentämistä vastusteltiin. Vaasan yliopisto on tietoinen asiasta mutta sen keinot puuttua asiaan ovat vähäisiä.

Kommentaarid
(Külastatud 301 korda, 1 külastust täna)