Pereema tellis Hesburgerist 35 euro eest toitu, aga see visati prügikasti, kuna naine jäi toidule järele minekuga paar minutit hiljaks

Soome Järvenpää pereema Nora tellis 35 euro eest Hesburgerist toitu, aga see visati minema, kuna naine jäi toidule järele minekuga veidi hiljaks.

Kolme lapse ema otsustas säästa aega ja tellida perele toit Hesburgerist. Ta kasutas Hesburgeri äppi ja tellis toidu mobiili teel ära. Siis jäi ta ootama, millal tellimus valmis saab., vahendab MTV.

Naine kontrollis rakendusest järgi, et tellimus läks läbi. Siis pani ta lapsed riidesse ja sõitis Järvenpää keskuse poole. Tee peal viis ta õe juurde ära ühe mänguasja. Kui ta õe juurde jõudis, tuli teade, et tellimus on valmis. Naine arvas, et tellimusele järele minekuga pole kiiret, kuna ta oli selle eest maksnud.

Kui aga Nora Hesburgerisse kohale jõudis, sai ta teada, et tema tellitud toit ja joogid olid minema visatud. Ta oli jäänud hiljaks 2 minutit ja 56 sekundit. Hesburgeri töötaja rääkis, et toit visatakse minema 25 minutit peale seda, kui läheb välja teade toidu valmimise kohta. See tähendab, et kui selle aja sees tellimusele järele ei minda, siis visatakse toit minema ja hüvitist ei saa.

Töötaja rääkis Norale, et midagi teha ei saa, ta jäi hiljaks ja reeglid on rakenduses kirjas. Nora oli väga imestunud. Ta ütles, et tellimust täites ei tulnud kusagilt välja, et sellele peab järgi minema 25 minuti jooksul.

Esimene hoiatus tuleb 15 minutit peale tellimuse valmimist. Kui aga inimene on sel ajal autoroolis, siis ta seda tähele ei pane. Nora räägib, et ta jättis õe poole minnes telefoni autosse ja kui tagasi tuli, siis polnud seal mingit meeldetuletust.

Nora räägib, et on Hesburgeri püsiklient ja varem on tellimustega kõik korras olnud. Tõsi, toitu ette tellida oli ta varem proovinud ainult ühe korra, seda enne koroona-aega. Siis oli drive-in järjekord nii pikk, et ta otsustas tellimust parklas oodata. Aga tal polnud õrna aimugi 25-minutise tähtaja kohta. Kui oleks teadnud, poleks ta toitu ette tellinud. Ja tulevikus ta seda ka ei tee, sest lastega ei tea kunagi, kui kaua läheb.

Nora korraldas Instagramis küsitluse, kui paljud teavad 25-minutilisest tähtajast ja selgus, et väga vähesed. Need, kes teadsid, olid olnud Hesburgeris tööl.

Naine saatis asja kohta kaebuse Hesburgerile ja selgus, et tema suhtes oli tehtud osaliselt viga. Ära oleks pidanud viskama vaid soojad toidud nagu burgerid ja friikad. Külmad toidud oleks võinud kliendile anda ka peale tähtaja ületamist. Kuivõrd külmade toodete osa tellimusest oli 24.05 eurot, siis tagastas Hesburger selle summa. Kokku hüvitati 26 eurot, kuna Hesburger teatas, et tehti viga. Ehk siis vea eest maksti 1,95 eurot hüvitist. Üks Nora tuttav teatas, et temaga oli sama asi juhtunud kolm nädalat varem, tema kaotas 40 eurot ja talle ei hüvitatud midagi.

Nora ei taha süüdistada Hesburgeri töötajaid, kuna nemad ei tee reegleid. Samas võiks reeglid olla veidi inimlikumad, et inimene oleks teadlik, et võib toidust ilma jääda. Pole eriti vastutustundlik niimoodi toitu minema visata.

Hesburgeri info kohaselt tuleb 25 minuti piir vajadusest tagada, et toit oleks kvaliteetne ja ohutu. Ajapiir on seatud toiduainelabori uuringutele tuginedes. Mõnes piirkonnas on võimalik Hesburgerist toitu tellida koju. Hesburger vastutab selle eest, et toit oleks kvaliteetne, kui klient selle saab.

Kuivõrd külmad road säilivad kauem, võib neid kliendile üle anda ka tähtajast hiljem. Nora juhtumi puhul aga jäeti külmad road üle andmata. Hesburger vabandab ja hüvitab külmade toodete maksumuse.

Sarnaseid juhtumeid tuleb Hesburgeris ette, aga nende hulk on väga väike. Hesburgeri rakendus töötab lisaks Eestis, Lätis ja Leedus ning seal tellitakse 15 protsenti toodetest ette ära. Rakenduse abil saab klient ise valida aja, millal tahab toodetele järgi minna. Rakenduse kaudu saab lisaks soodustusi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,583 korda, 1 külastust täna)