KUUM: Venemaa saatis 4000 sõjaväelast Ukraina piiri äärde, USA lubas Ukrainale appi minna

Ukrainas kisub taas sõjaks, kuna Venemaa saatis 4000 sõjaväelast Ukraina piiri äärde ja USA lubas Ukrainale appi minna.

Venemaa teatas, et viib väed Ukraina piirile, kuna NATO on lubanud Ukrainasse väed sisse viia. Samas teatas Venemaa, et see pole mingi ähvardus, vahendab Daily Mail.

USA pakkus neljapäeval, 1. aprillil Ukrainale sõjalist abi. Eile reedel, 2 aprillil vestlesid omavahel telefoni teel USA president Joe Biden ja Ukraina peresident Volodymyr Zelensky. Biden rõhutas USA toetust Ukrainale.

Ukraina enda väed on viidud kõrgendatud lahinguvalmidusse. Ukraina on lubanud Venemaa võimalikule sissetungile reageerida.

Russia sends 4,000 troops to Ukraine border

Footage shows dozens of tanks, trucks and helicopters deployed to Ukraine Kiev’s forces have been put on high alert close to pro-Russian Luhansk region Kremlin foreign minister Lavrov warned Ukraine not to provoke a ‘hot conflict’ US yesterday pledged ‘unwavering’ support to Ukraine amid the tensions Russia has dispatched 4,000 troops to the Ukraine border and warned that a conflict in the Donbass region could ’destroy’ its neighbour.

Kommentaarid
(Külastatud 1,946 korda, 1 külastust täna)