KUUM: Venemaa peab sõda USA-ga vältimatuks, USA sõjalaeva tuleku puhul korraldatakse suur sõjaline õppus

Venemaa laevastik alustas täna kolmapäeval, 14. aprillil Mustal merel ootamatult tulejõuga õppuseid olukorras, kus kohale pidi saabuma esimene USA sõjalaev.

Õppusest võtab osa terve rida Vene sõjalaevu, nende hulgas tiibrakettidega varustatud Graivoron ja Võšnõi Volotšek. Täna peaks Mustale merele jõudma USA sõjalaev, lisaks on Ukraina alustanud maavägede õppuseid, vahendab Daily Mail.

Ukraina piiri äärde on koondatud 83 000 Vene sõjaväelast, lisaks hulgaliselt sõjatehnikat nagu tankid ja õhukaitserelvad.

Läänes arvatakse, et Venemaa eesmärk on konflikti provotseerida, et panna proovile USA president Joe Biden. „Meid aga sellesse mängu tõmmata ei õnnestu,” ütles Saksamaa kaitseminister Annegret Kramp-Karrenbauer.

Vene riigi infokanalite RT ja Sputnik peatoimetaja Margarita Simonjan aga märkis, et sõda Venemaa ja USA vahel on vältimatu ning Venemaa peab selleks valmis olema. Simonjani arvates aga ei peeta sõda traditsiooniliste vahenditega, vaid tegemist on kübersõjaga infovõrkudes. See hõlmab muu hulgas interneti väljalülitamist.

Simonjan ütles, et tavapärases sõjas alistaks Venemaa Ukraina paari päevaga. Kuivõrd tegemist on teismoodi sõjaga, siis võib vastata USA sellega, et lülitab näiteks Venemaal Voronežis elektri välja, lisas Simonjan.

Venemaa tegevuse tõttu kutsuti kokku NATO riikide välis- ja kaitseministrite kohtumine. NATO on lubanud oma toetust Ukrainale. Ukraina president Vlodomyr Zelensky andis teada, et rääkis telefoni teel Jaapani peaministri Yoshihide Suga’ga, kes lubas oma toetust.

Venemaa analüütik Pavel Felgenhauer avaldas arvamust, et Putin on koondanud piiridele pool miljonit sõjaväelast. Tegemist on suurima Vene vägede koondumisega viimaste aastakümnete jooksul. Täpset numbrit pole avaldatud, aga see number võib olla suurem kui pool miljonit, ütles Felgenhauer.

Russia announces snap live-fire drills in the Black Sea today

The Russian navy is holding snap live-fire drills in the Black Sea today as the first of two US warships is expected to arrive amid soaring tensions in the region, the country’s military has said.

Kommentaarid
(Külastatud 2,175 korda, 1 külastust täna)