KUUM: USA tõmbas oma sõjalaevad Mustalt merelt Venemaa ähvarduste peale tagasi

USA tõmbas oma laevad Mustal merelt tagasi pärast seda, kui Venemaa ähvardas USA-d eemale hoidma sellest piirkonnast. Enne seda pidi USA saatma Mustale merele kaks oma sõjalaeva, et vastata Vene vägede koondamisele Ukraina piiri äärde.

Nüüd kardetakse, et Venemaal on vabad käed järgnevate nädalate jooksul Ukraina ründamiseks. Ukraina valitsus kardab, et Venemaa vallutab Ukraina ära, vahendab Daily Mail.

Ukraina on kutsunud Lääneriike sekkuma, kuna Venemaa on koondanud Ukraina piiri äärde ligi 80 000 sõjaväelast. Ukraina palub Läänelt praktilist abi, kuna „sõnadest ei piisa”.

Türgi teatas, et kahe USA sõjalaeva läbipääsu taotlus tühistati ja põhjuseid ei toodud. Selle asemel kehtestas USA president Joe Biden Venemaa vastu täiendavad sanktsioonid selle eest, et Venemaa sekkus USA valimistesse ja häkkis sisse USA valitsusasutustesse. Biden saatis välja 10 Vene diplomaati, osa neist arvatakse olevat luurajad, ning kehtestas sanktsioonid kokku 32 asutuse suhtes, mis arvatakse olevat seotud USA valimistesse sekkumisega. Samuti kehtestati sanktsioonid 8 isiku ja asutuse suhtes, mis arvatakse olevat seotud Krimmi hõivamisega. Samuti keelati USA firmadel kaubelda Vene võlakirjadega, mis pärsib Venemaa võimet raha laenata.

Samuti kasutas Biden eri „diplomaatisi, sõjalisi ja luurekanaleid”, et vastata teadetele selle kohta, et Venemaa pakkus pearaha USA sõjaväelaste tapmise eest Afganistanis.

Pärast seda teatas Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova, et Venemaa ei jäta omalt poolt sanktsioonidele vastamata. „Washington peab aru saama, et sellisel suhete kahjustamisel on hind,” ütles Zahharova, lisades, et vastutus lasub täielikult USA-l.

Zahharova ütles, et Vene välisministeerium kutsus välja USA saadiku, aga ei avaldanud, mida Venemaa vastukäigud endast kujutavad. Samal ajal koondab Venemaa Ukraina piiri äärde lisavägesid ja kokku võib neid olla 110 000 isikut, sealhulgas 7000 tanki ja muud sõidukit.

‘Low to medium risk of Russian invasion of Ukraine in next few weeks’

The head of US forces in Europe, General Tod Wolters, was giving evidence to the Senate Armed Services Committee in Washington when he was asked about the risk of invasion in that timeframe The general insisted the chances were ‘low to medium,’ adding that it would depend on a number

Kommentaarid
(Külastatud 1,747 korda, 1 külastust täna)