KUUM: Rootsis kasvab taas väga kiiresti koroonaga nakatumine

Rootsis, kus suhtuti eelmisel aastal lõdvalt koroona leviku piiramisse, ei suudeta nakatumiste arvu kuidagi kontrolli alla saada ning nüüd on hakanud nakatumiste arv taas kiiresti kasvama.

Viimase nädala jooksul on Rootsis olnud keskmiselt 625 nakatumist päevas miljoni elaniku kohta – see on kiireim kasv Euroopas. Rootsi naabermaades Soomes, Norras ja Taanis on see number vastavalt 65, 132 ja 111, vahendab The Guardian.

Rootsis on ühtlasi praegu rekordiline arv koroonapatsiente intensiivravil, seda alates pandeemia algusest eelmise, 2020. aasta märtsis. Eilse esmaspäevase seisuga oli Rootsis intensiivravil 392 koroonapatsienti. Rootsis on saanud ühe vaktsiinidoosi aga kõigest 13 protsenti inimesi. See on üks väiksemaid numbreid Euroopas.

Rootsi kogus eelmisel aastal kuulsust sellega, et ei kehtestanud sarnaseid koroonapiiranguid nagu olid teistes riikides. Küll aga tunnistas Rootsi oma viga ja kehtestas piirangud käesoleva, 2021. aasta alguses.

Sweden has highest new Covid cases per person in Europe

Sweden has reported Europe’s highest number of new coronavirus cases per head over the past week and has more patients in intensive care than at any time since the pandemic’s first wave. The Scandinavian country, which has opted against strict lockdowns but gradually ratcheted up its still mostly voluntary restrictions, has recorded 625 new infections per million people in the past seven days, according to ourworldindata.org.

Kommentaarid
(Külastatud 456 korda, 1 külastust täna)