KUUM: Prantsusmaa läheb uuesti lukku, vähemalt 4 nädalaks

Prantsuse president Emmanuel Macron kuulutas kolmapäeva, 31. märtsi õhtul välja vähemalt 4 nädalat kestva karmide piirangute perioodi, mil poed ja koolid pannakse kinni ning õhtul alates kella 19-st kuni hommikuni kehtib liikumiskeeld.

Macron põhjendas piiranguid koroona Briti mutatsiooni levikuga. Piirangud hakkavad kehtima laupäeval, 3. aprillil, vahendab Daily Mail.

Prantsusmaal üritati alates aasta algusest koroona kolmandat lainet ära hoida, aga see ei õnnestunud. Intensiivravi patsientide arv ületas Prantsusmaal teisipäeval 5000 piiri, mis on tänavu suurim arv.

Prantsusmaal jäävad inimesed kodutööle, kel võimalik. Vähemolulised poed suletakse ning inimeste omavahelised kokkusaamised keelatakse. Samuti kehtestatakse reisipiirangud.

See tähendab, et kogu ülejäänud Prantsusmaa liitub piirangutega, mis on viimased kaks nädalat kehtinud juba Pariisis ja selle ümbruses.

Kolmeks nädalaks suletakse lasteaiad ja koolid, mis avatakse 26. aprillil. Kohvikud, baarid ja restoranid jäävad suletuks. Inimesed tohivad kodust väljas liikuda ainult 10 kilomeetri raadiuses. Mingeid kokkusaamisi teistega ei tohi olla.

Prantsusmaa jaoks tähendab see ligi 150 000 ettevõtte sulgemist ja riigile läheb see maksma üle 10 miljardi euro kuus. Mõned kultuuriasutused ja välikohvikud tohib avada maikuu keskel.

Macron will address France tonight amid third wave of coronavirus

Macron has sought to avoid a third national lockdown since the start of the year But his options have narrowed during a third wave blamed on the British variant Number of intensive care patients passed 5,000 on Tuesday, the worst this year French president Emmanuel Macron will address the nation tonight amid calls for a third lockdown as the third wave of Covid-19 threatens to overrun hospitals.

Kommentaarid
(Külastatud 898 korda, 1 külastust täna)