KUUM: Lekkisid üle 500 miljoni Facebooki kasutaja andmed, sealhulgas ligi 1,4 miljoni soomlase andmed

Häkkerite käsutusse on lekkinud üle 500 miljoni Facebooki kasutaja andmed. Esimesena avastas lekke Iisraeli andmeturbespetsialist Alon Gal.

Tegemist on ilmselt samade andmetega, mis on häkkerite veebis liikunud alates käesoleva, 2021. aasta algusest. Kui varem on andmeid pakutud raha eest, siis nüüd pandi need tasuta välja, vahendab Business Insider.

Andmed sisaldavad muu hulgas kasutajate telefoninumbreid, nimesid, aadressi ja e-posti aadresse. Andmeturbe spetsialistid hoiatavad, et nende andmetega on võimalik korda saata identiteedivargusi ja pettuseid.

Facebooki esindaja väitel on tegemist vananenud andmetega. Andmevargus on seotud turva-auguga, mille ettevõte lappis juba 2019. aastal.

Soome asjatundjate väitel on lekkinud ligi 1,4 miljoni soomlase andmed. Kõigi nende kohta on lekkinud telefoninumber, nimi ja sugu, osade kohta ka kodulinn ja suhtestaatus, mõnede kohta tööandja ja sünniaeg.

533 million Facebook users’ phone numbers and personal data have been leaked online

The personal data of over 500 million Facebook users has been posted online in a low-level hacking forum. The data includes phone numbers, full names, location, email address, and biographical information. Security researchers warn that the data could be used by hackers to impersonate people and commit fraud.

Kommentaarid
(Külastatud 655 korda, 1 külastust täna)