KUUM: Indias möllab varasemast palju nakkavam ja tapvam koroona tüvi (lisatud video, NB! nõrganärvilistele mittesoovitav)

Indias möllava koroonaplahvatuse taga on varasemast palju nakkavam ja palju tapvam koroona tüvi. Kõigest paari nädala jooksul on India haiglad patsientidega üle ujutatud.

Mumbai linnas töötav arst ja valitsuse nõunik dr Zarir Udwadia ütles, et riigi on võtnud enda haardesse viiruse mutatsioon, mis on viinud nii nakatumiste kui surmade arvu üles ja mis on levinud juba välismaale, vahendab Daily Mail.

Dr Zarir Udwadia ütles BBC hommikuprogrammis, et praegu Indias möllav koroona teine laine on varasemast palju kiiremini leviv ja tõenäoliselt ka palju tapvam. Arsti väitel näeb ta palju noorte inimeste surmasid, äsja surid kaks 35-aastast, abikaasad, kes olid haiguse tõttu hingamisaparaadi all.

India arst ütles, et patsiendid vaevlevad õhupuuduses, mistõttu antakse neile lisahapnikku või pannakse hingamisaparaadi alla. Arsti väitel põhjustas praeguse olukorra ametivõimude liigne rahulolu. Inimesed kaotasid valvsuse ja seda kohalike poliitikute soovitusel. Selle asemel, et valvsad olla kuulutati, et koroona on seljatatud. Indias arvati, et kui esimese lainega läks õnneks, siis juhtub sama ka edaspidi.

India kohtunikud tahavad juba võtta kohalikud poliitikud vastutusele ja esitada nende suhtes mõrvasüüdistused. Kohtunike väitel pole võimuorganid oma tööd teinud kohusetundlikult, vahendab Indian Express.

All on pildid video olukorrast Indias ja laipade põletamisest tänaval. NB! Videos on häirivad kaadrid, nõrganärvilistele mittesoovitav.

Kommentaarid
(Külastatud 1,132 korda, 1 külastust täna)