Kole lugu: Kremli kriitik Navalnõi on vanglas suremas

Kremli kriitik Aleksei Navalnõi on suremas ja teda võib iga hetk tabada infarkt. Arsti aga Navalnõi juurde ei lasta.

44-aastane Navalnõi mõisteti kaheks ja pooleks aastaks vangi veebruarikuus. Vangla asub Pokrovi linnas, Moskvast 60 kilomeetrit ida pool, vahendab Daily Mail.

Pool aastat tagasi jäi Navalnõi imekombel ellu peale Novitšokiga mürgitamist. Pärast seda raviti teda Saksamaal. Märtsikuu lõpus alustas Navalnõi vanglas näljastreiki, kuna talle ei võimaldatud ravi seljavalu ning käte ja jalgade tuimuse vastu.

Arstid on mures kaaliumi taseme tõusu pärast Navalnõi organimis ning nõuavad tema paigutamist intensiivravile. Vere kaaliumisisaldus üle 6,0 millimooli liitri kohta nõuab kohest sekkumist, Navalnõi tase on 7,1 millimooli liitri kohta.

Verenäit viitab neerupuudulikkusele ja see võib kaasa tuua südame seiskumise. Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš ütles sotsiaalmeedias, et Aleksei on suremas. Tema olukorda arvestades on tal jäänud elada vaid mõned päevad, märkis Jarmõš.

Navalnõi toetajad on organiseerimas suurt meeleavaldust. Jarmõš märkis, et Putin reageerib ainult siis, kui inimesed on tänaval.

Russian opposition leader Alexei Navalny ‘is DYING’

Putin’s rival is serving two-and-a-half years after being imprisoned in February Six months earlier he barely survived Novichok poisoning he blames on Kremlin He then went on a hunger strike to demand proper medical treatment for pain Now his doctors have warned in social media posts that ‘Alexei is dying’ Russian opposition leader Alexei Navalny ‘is dying’ and could suffer a cardiac arrest at ‘any minute’, his doctor warned today as medics are barred from the penal colony.

Kommentaarid
(Külastatud 1,106 korda, 1 külastust täna)