KARM: Austraalia jätab piirid suletuks ka peale seda, kui kõik on vaktsineeritud

Austraalias, kus koroonaga nakatumiste arv on viidud praktiliselt nulli, ei avata piire tõenäoliselt isegi peale seda, kui kõik inimesed on koroona vastu vaktsineeritud.

Austraalia terviseminister Greg Hunt ütles, et vaktsineerimine ei tähenda veel seda, et piirid saaks avada. Ministri väitel sõltub piiride avamine nakkuse levikust ja immuunsuse kestusest, vahendab Daily Mail.

Austraalias juba kardetakse, et karm piirkontroll jääb kehtima veel aastateks. 25 miljoni elanikuga Austraalias on alates pandeemia algusest tuvastatud vaid 29 437 koroonaga nakatumist ja 910 koroonasurma.

Kuivõrd Austraalias koroonat praktiliselt pole, ei kiirustata seal ka vaktsineerimisega. Riigis on vaktsineeritud vaid 4,7 protsenti inimestest. Kõigi inimeste vaktsineerimine võib lõpule jõuda alles järgmisel, 2022. aastal.

Austraalias hakkab piirangute vaba liikumine 19. aprillil kehtima vaid Uus-Meremaaga, kõik ülejäänud reisijad peavad peale riiki sisenemist olema kaks nädalat karantiinis.

Austraalia suletust kiruvad küll välismaalased, aga austraallased on ise rahul, kuna saavad vabalt riigi sees ringi reisida, käia restoranides söömas, külastada baare ja kontserte ehk nautida vabadusi, mis mujal maailmas on praegu kujuteldamatud.

Australia won’t open its borders even AFTER everyone is vaccinated

‘Vaccination alone is no guarantee that you can open up,’ health minister said, ‘If the whole country were vaccinated, you couldn’t just open the borders.’

Kommentaarid
(Külastatud 658 korda, 1 külastust täna)