Iraagis sündis poiss kolme peenisega – sellist asja pole varem olnud

Iraagis Mosuli ligidal Duhokis sündinud poisil oli kolm peenist. Asi tuli välja siis, kui laps arsti juurde viidi.

Arstide arvates oli tegemist esimese teadaoleva trifallia ehk kolme peenise juhtumiga. Peenisest oli toimiv ainult üks, ülejäänud kahel puudus kusejuha, vahendab Daily Mail.

Üks lisapeenis oli põhipeenise küljes ja teine munandikoti all. Kuivõrd kaks lisapeenist polnud toimivad, otsustati need kirurgilisel teel eemaldada. Poiss oli eemaldamise ajal 3-kuune. Operatsioon kulges probleemideta.

Mitu peenist on küllalt haruldane, seda esineb ühel juhul 5-6 miljoni hulgas. Maailmas on seni registreeritud ligi 100 difallia ehk kahe peenise juhtu, aga mitte ühtegi trifallia ehk kolme peenise juhtu.

Iraagi poisi juhtumi kohta avaldati uuring teadusajakirjas International Journal of Surgery Case Reports.

Poisi vanemad avastasid, et lapsel on munandikott paistes ning viisid ta arsti juurde. Seal selgus, et üks väike, 2-sentimeetrine peenis on põhipeenise küljes ja teine veel väiksem 1-sentimeetrine oli munandikoti all.

Arstid tegid kindlaks, et lapse vanemad polnud kokku puutunud narkootikumidega, samuti polnud perekonnas teadaolevalt selliseid geneetilisi iseärasusi.

Teadlaste jaoks on selline mitme peenise esinemine siiani mõistatus. Samasse kategooriasse kuuluvad juhtumid, kus vastsündinul on kaks munandikotti või pärakut. Varasemast on teada juhtumeid, kus poistel on olnud toimivad kaks peenist. Antud juhul polnud lisapeenised toimivad, tänu millele oli nende eemaldamine lihtsam.

Iraqi boy becomes first child ever to be born with three penises

A boy from Duhok in Iraq had to have surgery to remove two extra penises He was born with a 2cm penis on the base of his phallus and another 1cm one Supernumerary penises occur in between one in five and six million boys born A boy in Iraq who was born with three penises is the first child ever proven to have the strange deformity, doctors have claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 1,506 korda, 1 külastust täna)