Inglismaa arstidel soovitati lõpetada rasedate naiste vaktsineerimine AstraZeneca koroonavaktsiiniga

Inglismaal, kus kasutatakse põhiliselt AstraZeneca koroonavaktsiini, soovitati lõpetada rasedate naiste vaktsineerimine selle vaktsiiniga.

Asemele pakutakse Moderna või Pfizeri koroonavaktsiini. Seni soovitati Inglismaal rasedaid vaktsineerida sarnaselt kõigi teistega, vahendab Daily Mail.

AstraZeneca vaktsiini andmine rasedatele pole otseselt keelatud, aga selle asemel soovitatakse neile anda teisi vaktsiine. Rasedad, kes on juba saanud ühe doosi AstraZeneca vaktsiini, võivad saada ka teise doosi sama vaktsiini.

Kui koroonavaktsiinid turule tulid, siis ei soovitatud algul rasedatele vaktsiini anda, kuna rasedate kohta puudusid uuringute tulemused. Hiljem soovitati siiski rasedaid vaktsineerida, kuna neil avaldusid haigestumise puhul raskemad COVID-19 haigusnähud.

GPs told to CANCEL planned AstraZeneca jabs for pregnant women

GPs with only AstraZeneca vaccines are told to cancel pregnant women’s jabs Practices have been instructed to transfer them to PCN’s with Moderna or Pfizer Comes after the JCVI recommended all pregnant women are given a vaccine GPs that are only dishing out AstraZeneca’s Covid vaccine have been told to scrap all plannedappointments for pregnant women.

Kommentaarid
(Külastatud 227 korda, 1 külastust täna)