Inglise vanaema sai 5 päeva jooksul KAKS AstraZeneca vaktsiinidoosi, lõpuks veel kolmandagi, ja jäi ellu

Mäluhäiretega 74-aastane inglise vanaema sai Londoni kliiniku vea tõttu 5 päeva jooksul kaks AstraZeneca koroonaviiruse doosi.

Eakas naine sai esimese doosi 23. jaanuaril Woolwichi apteegis, kuhu tema tütar oli talle aja kinni pannud. Viie päeva pärast aga sai naine teise vaktsiinisüsti oma elukohas Greenwichis kohaliku sotsiaalmaja kaudu, vahendab Daily Mail.

Viga avastati alles 11. aprillil, kui naine läks oma esimese süsti teist doosi saama ja esitas kaks vaktsineerimiskaarti. Naise perekond on nüüd väga pahane, et keegi ei kontrollinud enne süstide tegemist naise vaktsineerimisi.

Naisele tehti ära ka kolmas vaktsiinisüst. Tal ei esinenud mingeid kõrvaltoimeid.

Põhjus, miks kahe süsti vahe peaks olema pikem on asjaolu, et immuunsuse teke võtab kauem aega ja teine süst on selleks, et immuunsust tugevdada. Süstide vahele peaks jääma vähemalt 4 nädalat. Inglismaal on aga kahe süsti vahe venitatud 12 nädala ehk 3 kuu peale, et saaks rohkem inimesi vähemalt ühe doosiga ära vaktsineerida.

Dementia sufferer, 74, gets two AstraZeneca Covid jabs in FIVE DAYS

EXCLUSIVE: Grandmother, 74, got her first AstraZeneca jab on January 23 But she then received another dose of the same vaccine just five days later Blunder was only spotted when she had two jab cards at her third appointment Grandmother, who was not named, suffered no ill effects but family was furious Scientists say there is ‘no particular risk’ from being jabbed twice in five days A dementia sufferer received two coronavirus vaccines just five days apart, after a mix-up at her London clinic.

Kommentaarid
(Külastatud 629 korda, 1 külastust täna)