Indias puhkes koroonaplahvatus – üle 100 000 nakatumise päevas

Indias, kus vahepeal oli koroonaga nakatumisi väga vähe, puhkes nüüd plahvatus ja uusi nakatumisi lisandub enam kui 100 000 ühes päevas.

Nii palju nakatumisi ühes päevas on enne seda olnud vaid USA-s ja Brasiilias. 1,3 miljardi elanikuga Indias on seni tuvastatud kokku ligi 13 miljonit koroonaga nakatumist ja ligi 165 000 koroonasurma.

Kõige raskem on olukord Maharashtra osariigis, kus asub Mumbai linn. Seal tuvastati ööpäevaga ligi 60 000 koroonaga nakatumist. Eile pühapäeval kehtestati seal öine liikumiskeeld, samuti muud piirangud seoses kogunemiste ja söögikohtadega.

Peaminister Narendra Modi ei soovi enam panna tervet riiki lukku, kuna eelmisel aastal seda tehti märtsikuus ja see põhjustas palju probleeme ja kannatusi. Selle asemel kontrollitakse maskide kandmist tänaval ja politsei trahvib neid, kel maski pole.

Indias on tehtud ligi 80 miljonit vaktsiinisüsti. Eelmisel nädalal hakati vaktsineerima kõiki üle 45-aastaseid inimesi.

Kommentaarid
(Külastatud 911 korda, 1 külastust täna)