Indias juba arvati, et koroona oht on möödas, aga siis saabus katastroof

Indias lubas peaminister Narendra Modi rahval vabalt koguneda ja usupühasid tähistada, kuna arvati, et koroona oht on möödas. Sellele järgnes plahvatuslik nakatumiste kasv ja nüüd ollakse hädas, kuna meditsiin on haigete tulva all kokku kokkunud.

Indias prognoositakse, et päevane ametlik nakatumiste arv tõuseb 500 000 peale ja koroonasurmade arv ligi 6000 peale päevas. Täna laupäeval, 24. aprillil tuvastati Indias ametlikult 346 786 uut nakatumist, mis on maailmas uus absoluutne rekord. Indias registreeriti ametlikult 2624 uut koroonasurma. Arvatakse, et tegelikud numbrid on kordades suuremad, vahendab Daily Mail.

India haiglates valitseb hapnikupuudus ning patsiendid surevad, kuna neile pole võimalik anda lisahapnikku. Indias on surnuid nii palju, et krematooriumid on rajatud otse haiglate kõrvale, kus inimesi põletatakse lõketes.

Indias on praegu igapäevaselt kolmandik nakatumistest maailmas. Veel veebruarikuus kiitles peaminister Narendra Modi, kui hästi on India koroonaga hakkama saanud. Haigus kuulutati seljatatuks, kui Indias oli ligi 11 000 nakatumist päevas. Pärast seda kaotati piirangud ja rahval lasti vabalt pidutseda.

Indias räägitakse, et koroonaplahvatuse põhjustajaks pole mitte viirus, vaid valitsus, mis muutus hooletuks. Siiski arvatakse ka seda, et nakkuse kiire leviku põhjustaks on nn topelt-mutantviirus, mis nakkab kergemini ja mille vastu vaktsiinid ega haiguse varasem läbipõdemine ei aita.

India’s devastating second wave won’t peak until May

Shahid Jameel warned India has still yet to hit the peak of its second Covid wave He said that models suggest there could be 500,000 infections per day in May India recorded 332,730 cases on Friday, the highest global one-day total so far Doctors fear Covid-19 infections in India could climb to 500,000 per day before the virus-stricken nation reaches the peak of its second wave.

Kommentaarid
(Külastatud 1,775 korda, 1 külastust täna)