Imelugu: Rootsis on migrantide lapsi tabanud müstiline unehaigus ja nad ei suuda enam ärgata

Rootsis on Süüriast pärit migrantide lapsed vajunud sügavasse unne, mis on kestnud mitu aastat. Esialgu ei suutnud nad kõndida, süüa ega rääkida, siis ei suutnud enam ärgata.

Oleks neid vaid mõned, aga selliseid lapsi on praeguse seisuga juba 169 ja neid tuleb muudkui juurde. Algul tabas neid lapsi erutus ja stress. Siis ei suutnud nad enam teistega mängida. Nad rääkisid üha vähem ja lõpuks mitte midagi. Lõpuks läksid nad voodisse ja nad ei suutnud enam süüa ega silmi avada, vahendab Daily Mail.

Lastelt võeti analüüsid ja kõik olid korras. Nad olid täie elu ja tervise juures, ainult ei suutnud ärgata. Aju-uuring näitas, et lapsed olid tegelikult ärkvel. Aga keegi ei suutnud neid äratada. Mõned on sellises seisus olnud juba aastaid.

Kõik unne vajunud lapsed on migrantide lapsed ja kõigi nende perekondade puhul keelduti elamisloa andmisest Rootsis. Kõik need migrandid olid omakorda pärit Süüriast. Ühtegi Aafrikast tulnud last see häda ei tabanud. Samuti pole Süüria lastega mingeid probleeme olnud teistes riikides. Arstid on sellele haigusele nimeks pannud resignatsiooni sündroom. Tegemist on psühhosomaatilise haigusega.

Rootsis arvati algul, et laste vanemad sundisid lapsi niimoodi käituma. Aga laste uurimisel selgus, et nii see polnud. Lastel oli päriselt midagi viga.

Sellised probleemid võivad olla tingitud teatud tingimustest ja keskkonnast. Rootsis võeti kõik migrandid algul avasüli vastu. Siis aga hakkas suhtumine muutuma. Need migrandid, kes oleks veel mõned aastad tagasi rõõmuga vastu võetud, saadetakse nüüd kodumaale tagasi.

Arvatakse, et laste reaktsioon tuleb sellest, et algul loodi neile turvatunne, siis aga jäeti nad hätta. Arvatakse, et laste kehad peegeldavad nende hingeseisundit.

Üks müstilisel kombel uinunud poiss kirjeldas, et ta tundis, et on klaasist kastis, sügaval mere põhjas. Ta kartis, et kui ta räägib või liigutab, siis tekitab see värina ja klaas puruneb ning ta sureb.

Author explores science behind children who fall into a mystery coma

Suzanne O’Sullivan explores why children in Sweden fall into a mystery coma Said the children were awake according to brainwave readings but couldn’t wake All 169 of the children were asylum seekers, Yazidis from war-torn Syria O’Sullivan studied the children closely and concluded illness was psychosomatic Argues psychosomatic illness is as real to sufferer as easily identifiable diseases By Suzanne O’Sullivan (Picador £16.99, 336pp) When one child falls into a mystery coma, it’s something to worry about.

Kommentaarid
(Külastatud 1,647 korda, 1 külastust täna)