Iisraelis 80 protsenti täiskasvanutest vaktsineeritud ja riigis kaotati tänaval maskikohustus

Iisraelis kehtis ligi aasta aega tänaval maskikandmise kohustus. See kaotati nüüd, kus ligi 80 protsenti täiskasvanud inimestest on koroona vastu vaktsineeritud.

Maskikandmise kohustus kaotati Iisraelis eilsest pühapäevast, 18. aprillist. Maski tuleb jätkuvalt kanda avalikes siseruumides, vahendab Daily Mail.

Varem oli Iisraelis kohustus ka tänaval maski kanda, välja arvatud sporti tehes.

Iisraeli terviseminister Yuli Edelstein ütles neljapäeval, et tänu vaktsineerimistele on Iisraelis nakatumiste arv väga madal. Tänu sellele on võimalik piiranguid leevendada.

Ühtlasi on Iisraelis kiiresti langenud haiglapatsientide ja koroonasurmade arv. Tänu massilisele vaktsineerimisele on elu Iisraelis muutunud: kui aasta algul oli seal 10 000 uut nakatumist päevas, siis nüüd vaid 200. Iisraelis on inimesi vaktsineeritud Pfizer-BioNTechi koroonavaktsiiniga, selleks sõlmis Iisraeli valitsus vaktsiinitootjaga eraldi kokkuleppe.

Iisraelis on nakatumiste arv jäänud madalaks isegi peale koolide avamist ja söögikohtade piirangute leevendamist. Riiki sisenejatele kehtivad aga jätkuvalt karmid piirangud, mis nõuavad karantiini jäämist. Seda peetakse vajalikuks, et vältida viiruse naasmist.

Kolmapäeval otsustas Iisrael, et alates 23. maist lubatakse riiki välisturistid, keda on vaktsineeritud. Ligi aasta otsa on Iisrael olnud turistidele suletud.

Israel drops outdoor mask mandate after almost a year

The restriction, which required masks to be worn outdoors unless exercising, was lifted on Sunday Masks must still be worn indoors, Health Minister Yuli Edelstein said The move comes as Israel has vaccinated close to five million of its 9.3million people, drastically cutting hospitalisations and deaths from coronavirus Israel has dropped its almost year-long outdoor mask mandate as it inches towards total immunisation of its adult population.

Kommentaarid
(Külastatud 280 korda, 1 külastust täna)