Hollandis jäävad miljonid AstraZeneca vaktsiinidoosid kasutamata vaatamata suurele nakatumiste arvule

Hollandi valitsus otsustas jätta ligi 11 miljonit doosi AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamata vaatamata sellele, et riigis on suur koroonaga nakatumiste arv.

Hollandi terviseameti juht Jaap van Deldon ütles, et 11 miljonit doosi jäävad kasutamata, kuna valitsus ei luba vaktsiini kasutada alla 60-aastastel inimestel, seda tromboosiohu tõttu, vahendab Dutch News.

Van Deldon ütles, et AstraZeneca koroonavaktsiini enam Hollandis ei kasutata. Selle asemel kasutatakse muid vaktsiine. Näiteks Pfizer tarnib Euroopasse rohkem vaktsiine ja tänu sellele saab kasutada seda vaktsiini.

Van Deldon ütles kasutamata jäänud vaktsiinide kohta, et see on normaalne, sest alati tellitakse vaktsiine varuga, kuna võib juhtuda, et mõnda vaktsiini ei saa kasutada. Kui Euroopas jääb vaktsiine üle, võib neid jagada vaesematele riikidele. Mõnda vaktsiini võib ka varuks jääda.

Hollandis on kadunud ka tarbijate usaldus AstraZeneca vaktsiini suhtes, seetõttu on seda raske kasutada.

Most of the AstraZeneca coronavirus vaccines on order ‘won’t be used’ – DutchNews.nl

The head of the vaccination department at public health institute RIVM has been criticised after telling the AD in an interview that the millions of doses of the AstraZeneca vaccine due to reach the Netherlands in the coming weeks will largely remain unused.

Kommentaarid
(Külastatud 462 korda, 1 külastust täna)