Hea teada: AstraZeneca vahetab koroonavaktsiini nime – tulevikus on see Vaxzevria

Briti-Rootsi ravimifirma AstraZeneca vahetab skandaalse koroonavaktsiini nime – edaspidi on see Vaxzevria. Praegu on vaktsiini ametlik nimetus veel Covid-19 Vaccine AstraZeneca, aga uutel pakenditel on uus nimi Vaxzevria.

Ravimifirma teatas nimemuutusest Saksa uudisteagentuurile DPA. Euroopa ravimiamet EMA andis uuele nimele heakskiidu 25. märtsil. Nimemuutusest andis teada ka Saksa apteegileht Pharmazeutische Zeitung.

AstraZeneca põhjendas nimemuutust tavapärase äritegevusega, kus ikka nimed muutuvad.

Pfizer/BioNTechi koroonavaktsiini nimi on Comirnaty. Teiste tootjate koroonavaktsiinide nimed on Covid-19 Vaccine Moderna, Covid-19 Vaccine Janssen ja Sputnik V.

Kommentaarid
(Külastatud 293 korda, 1 külastust täna)