Hea aprillinali: Brüsselis kutsuti rahvas olematule peole, politsei ajas selle veekahuritega laiali

Belgia pealinnas Brüsselis oli eile 1. aprillil omapärane juhtum, kus rahvas kutsuti sotsiaalmeedia kaudu kokku La Boum’i muusikafestivalile. Tegemist oli aga aprillinaljaga, mingit pidu polnud, ja politsei ajas rahva veekahurite ja pisargaasiga laiali.

Sotsiaalmeediasse on pandud üles mitu videot Bois de la Cambre pargis toimunud kokkupõrkest inimeste ja politseiüksuste vahel. Aprillinalja peale oli kohale tulnud ligi 2000 inimest.

Aprillinaljas oli lubatud, et kohal on 8 lava, sada DJ-d ja mingeid koroonareegleid pole vaja järgida. Kui inimesed said aru, et neid on petetud, korraldasid nad kohapeal oma peo, istusid maas ja kuulasid muusikat.

Rahvast saadeti laiali ajama ratsapolitsei üksused. Samuti toodi kohale veekahurid ja kasutati pisargaasi. Videos on näha, kuidas hobune trambib ühe inimese peal. Neli inimest vahistati ja kolm politseinikku said kokkupõrgetes vigastada.

Belgias on praegu jõus karmid koroonapiirangud: enamus asutusi, söögikohad ning koolid on suletud. Öösel kehtib komandanditund. Väljas tohib koguneda vaid neli inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 357 korda, 1 külastust täna)