Värske karm uuring: koroona Briti mutatsioon võib olla varasemast 100 protsenti tapvam

Soomeski kiiresti leviv koroonaviiruse Briti mutatsioon võib olla varasemast koguni 100 protsenti tapvam, selgus värskest uuringust.

Väljaandes British Medical Journal täna kolmapäeval, 10. märtsil avaldatud uuringu järgi põhjustas mutatsioon 54 906 nakatumise puhul 227 surma. Koroona varasem versioon põhjustas sellise hulga juures 141 surma, vahendab Reuters.

Kui arvestada Briti mutatsiooni kiiret levikut, tähendab see väga suurt ohtu, ütles uuringut juhtinud Robert Challen. Uuringu tulemused pole üllatavad, kuna juba varem on olnud viiteid sellele, et Briti mutatsioon on varasemast palju ohtlikum.

See, miks on Briti mutatsioon tapvam, pole veel teada. See võib olla seotud viiruse kiirema paljunemisega, oletas viroloog Lawrence Young.

Briti mutatsioonis on 23 muutust, mida on väga palju. Osa neist muudavad viiruse varasemaga võrreldes palju kergemini nakkavaks. Teadlaste hinnangul levib Briti mutatsioon varasemast variandist 40-70 protsenti kergemini.

Briti mutatsioon tuvastati Suurbritannias esimest korda eelmise, 2020. aasta septembrikuus. Pärast seda levis viirus enamasse kui 100 riiki.

Kommentaarid
(Külastatud 666 korda, 1 külastust täna)