Värske ilmaprognoos ehmatab isegi asjatundjaid: Soomes on oodata veel 35-kraadist pakast, lisaks lumetormi

Veel hetk tagasi tundus, et talv on juba seljataga. Selle asemel aga on oodata krõbedaid külmakraade ja korralikku lumetormi.

MTV uudiste meteoroloog Markus Mäntykannas kirjutab ilmateenistuse Foreca veebis, et järgmine nädal on Soomes tavapärasest külmem. Öösel tuleb 20-35 kraadi külma. Oodata on lumetormi.

Teisipäeval on Soome lõunaosas ehk veel plusskraadid, aga pärast seda läheb väga külmaks. Järgmisel nädalal valgub külm õhumass Venemaalt Soome. Kui see nii juhtub, siis on järgmise nädala lõpus oodata Soomes lõunaosaski öösel 25 kraadi külma. Põhja pool on külma 30-35 kraadi. Päeval on Soome lõunaosas 15 kraadi külma.

See prognoos on siiski veel varajane, aga ees ootab väga külm periood, märgib Mäntykannas. Tavapäraselt on sel ajal Soome lõunaosas juba plusskraadid.

Järgmisel nädalal ootab ees ka võimas lumetorm. Olukord meenutab jaanuari pakaseid ja lumetormi Toini. Kui tuleb lumetorm nagu prognoositud, siis võib Soomes sadada järgmise nädala lõpus maha mitukümmend sentimeetrit lund. Praegu on aga veel vara midagi täpsemat prognoosida.

Pärast külma perioodi järgmisel nädalal on oodata ilma soojenemist. 15. märtsil algaval nädalal võib olla veel külm, aga nädala keskmine õhutemperatuur peaks olema juba keskmisele lähemal.

Prognoosi kohaselt ongi järgmine nädal kõige külmem. Vastu tuleb pidada veel järgmine ja ülejärgmine nädal, siis on lootust, et ilm läheb soojemaks. Kevad võibki tulla oma tavapärasel ajal märtsi lõpus. Praeguse prognoosi kohaselt pole näha, et külmalaine tõttu kevade tulek edasi lükkuks.

Kommentaarid
(Külastatud 4,890 korda, 1 külastust täna)