Uus areng: Helsingis on hakatud kontrollima Tallinna laevade pealt tulijate koroonatõendeid

Reede õhtul hakati Helsingi Länsisatamas kontrollima Tallinnast tulevate laevade reisijate koroonatõendeid. Reisijad peavad ette näitama tõendi kuni 72 tundi vana koroonatesti kohta või tõendi läbi põetud koroonahaiguse COVID-19 kohta. Haigestumisest ei tohi olla rohkem möödas kui pool aastat.

Helsingis hakati tõendeid kontrollima, kuna laevafirmade kontrolli kohta hakkas tulema kriitilist tagasisidet. Laevafirmad pidid hakkama tõendeid kontrollima alates 23. veebruarist, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingi terviseteenuste juht Leena Turpeinen ütles, et nad hakkasid saama tagasisidet, et Tallinna poolel ei sujunud kontroll nii nagu peab. Tuli tagasiside, et laevale minnes kontrolliti andmeid vaid põgusalt ja kiiresti, mis tekitas küsimusi.

Nüüd on poolteist päeva Helsingis koroonatõendeid kontrollitud ja kogemus on olnud positiivne. Tõendeid kontrollivad Helsingi linnavalitsuste töötajad, kes ka muidu reisijaid juhendavad.

Kui reisija vajab uut koroonatesti, siis tehakse see kohe ära. Osa reisijaid on soovinud uut testi, kuigi vana testi tulemus on veel jõus.

Autodega tulijatel on koroonatestide kontroll pärast piirikontrolli. Ainsad, keda ei kontrollita on veokite juhid. Sellele vaatamata on mõned autojuhid soovinud lasta end testida.

Viimasel ajal on Helsingisse saabunud ligi 1000 reisijat päevas. Sellist kogust on võimalik kontrollida ilma, et tekiks pikad järjekorrad. Kui aga reisijate arv kasvab, siis on vaja lisaks inimesi kontrollima.

Koronavirus | Helsinki on alkanut tarkastaa Tallinnan laivojen matkustajien koronatodistuksia itse kritiikin jälkeen

Varustamoiden tekemistä tarkistuksista on tullut kriittistä palautetta. Helsingin sosiaali- ja terveystoimen työntekijät ovat alkaneet tarkastaa Tallinnan laivojen matkustajien koronatodistuksia. Perjantai-iltapäivästä lähtien Länsisatamaan saapuneita matkustajia on pyydetty näyttämään enintään 72 tuntia vanha todistus negatiivisesta koronatestistä tai todistus sairastetusta covid-19 taudista. Sairastamisesta ei saa olla kulunut aikaa enemmän kuin puoli vuotta.

Kommentaarid
(Külastatud 5,311 korda, 1 külastust täna)