Tänane päev toob Soome plusskraadid

Kui veel eile esmaspäeval Soomes külmetas, siis tänane teisipäeva, 23. märts toob plusskraadid üle terve Soome. Kevad saabub Soome järsku.

Eile oli põhjatuul, täna pöördub see läände. Tekib föönituul, mis toob kuiva ja sooja õhku. Soe õhk saabub Atlandilt ja algul on see niiske. Ent niiskus kaob Norra ja Rootsi piiril Skandia mäestikus. Pärast seda on õhk soe ja kuiv, vahendab Helsingin Sanomat.

Tänase teisipäeva õhtuks võib õhutemperatuur tõusta Soome lõuna- ja lääneosas 5-10 kraadini. Soome põhjaosas võib tulla 5 kraadi sooja, idaosas 2-5 kraadi.

Kõige soojem on sisemaal, kuna rannikul jahutab külm meri veel õhku. Oodata on päiksepaistelist ilma. Nädala teisel poolel on samuti soe ja kuiv, aga tuuline ilm.

Kuigi värsket lund enam peale ei tule, püsib lumikate Soomes veel paks. Kui rannik välja arvata, oli lumikatte paksus Soome lõunaosas esmaspäeval 30-40 sentimeetrit, maa keskosas üle poole meetri. Paksu lume tõttu saab veel lihavõtete ajal aprilli algul Soomes suusatada. Lapimaal saab suusatada veelgi kauem.

Tasub meeles pidada, et koos plusskraadidega hakkab jääb veekogudel sulama.

Sää | Suomen säätilassa tapahtuu merkittävä käänne: “Näyttää siltä, että kevät tulisi tiistaina kertaheitolla”, sanoo meteorologi

Sää lämpenee tiistaista alkaen. Lunta on etelä- ja länsirannikkoa lukuun ottamatta niin paljon, ettei se sula ihan hetkessä, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne. Suomen säätilassa tapahtuu tiistaina merkittävä käänne. Kun maanantaina koko maassa oli vielä pikkupakkasia ja lämpimimmilläkin alueilla elohopea kipusi iltapäivällä plussan puolelle vain hetkeksi, tuo tiistai plussakelit koko maahan.

Kommentaarid
(Külastatud 818 korda, 1 külastust täna)