Taanil ja Austrial sai villand Euroopa koroona-jamast, liituvad Iisraeliga

Taanil ja Austrial sai villand Euroopa Liidu ebaõnnestunud koroonavaktsiini programmist ning liituvad hoopis Iisraeliga.

Plaanis on hakata koos vaktsiine tootma ja neid välja arendama, et luua uue põlvkonna vaktsiinid, mis aitaksid ka koroona mutatsioonide vastu, edastasid Austria väljaanne Kurier ja Taani väljaanne Politiken.

Austria kantsler Sebastian Kurz ütles, et riik peab olema valmis koroona mutatsioonide tulekuks. Koroona mutatsioonid ei lase normaalsesse ellu naasta veel pikka aega.

Valmistuma peab selleks, et enamust inimesi tuleb vaktsineerida vähemalt kord aastas, see tähendab 8,8 miljoni elanikuga Austria jaoks vähemalt 30 miljonit vaktsiiniannust. Sellist hulka ei saa Austria mingil juhul praegusest Euroopa Liidu vaktsiiniprogrammist.

Kurz ütles, et Euroopa Liit on liiga aeglane uutele vaktsiinidele kasutuslubade andmisel, samuti venivad vaktsiinitarned. Kurz sõidab neljapäeval koos Taani peaministri Mette Frederikseniga visiidile Iisraeli, et kohtuda peaminister Benjamin Netanyahuga.

Frederiksen ütles, et kavas on luua ühine vaktsiinitootmine Iisraelis, ms kataks kolme riigi vajadused. Välistatud pole uue vaktsiinitehase rajamine, lisas Frederiksen.

Mitmed teised Euroopa riigid on hakanud samuti otsima võimalusi väljastpoolt. Poola, Ungari, Tšehhi ja Slovakkia on ostmas Venemaa Sputnik V koroonavaktsiini. Ungari on soetanud ka Hiina Sinopharmi koroonavaktsiini.

Iisrael on maailmas olnud kõige edukam vaktsineerija, ligi 95 protsenti täiskasvanutest on saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi. Soomes ja Eestis on vastav number 8,2 protsenti.

Österreich, Dänemark und Israel arbeiten gemeinsam an Impfstoff-Produktion

Wir würden hier gerne eine Newsletter Anmeldung zeigen. Leider haben Sie uns hierfür keine Zustimmung gegeben. Wenn Sie diesen anzeigen wollen, stimmen sie bitte Piano Software Inc. zu. Piano Software Inc. akzeptieren

Kommentaarid
(Külastatud 2,107 korda, 1 külastust täna)