Soomes vangistati korraga 10 välismaa meest, keda kahtlustatakse vägivallakuriteos

Soomes vangistati täna kolmapäeval, 31. märtsil 10 välismaa meest, keda kahtlustatakse vägivallakuriteos ja röövis.

Mehed olid peksnud kahte noorukit pesapallikurikaga ja pussitanud. Kahtlusalused mehed on nimede järgi Somaalia päritolu, vahendab MTV.

Kambast viit meest kahtlustatakse tulirelvakuriteos. Helsingi politsei teatas, et häirekeskus sai laupäeval, 27. märtsil väljakutse Pikku-Huopalahtisse, kus kamp mehi korda rikkus. Mõni hetk hiljem teatati häirekeskusele, et tänaval oli pussitatud 18-aastast meest ja pekstud pesapallikurikaga alaealist poissi.

Sündmuskohalt lahkus kolm sõiduautot, mille politsei peatas Mannerheimintiel. Autost võeti kinni 10 meest, kes on sündinud 1990ndatel aastatel. Autost konfiskeeriti mitu pesapallikurikat, kaks matšeetet, muid terariistu ning üks tulitelv.

Uurimise käigus on ilmnenud, et meeste jõuk alustas laupäeval oma teekonda Vantaal, kus nad ostsid pesapallikurikad. Seejärel sõideti autodega Pikku-Huopalahtisse, kus 10-15 meest ründasid alaealist ja täisealist kannatanut.

Mõlemad kannatanud on samuti välismaa päritolu.

Uurimise käigus selgus, et alaealise kannatanu kolm sõpra pääsesid põgenema, aga ta ise kukkus ja kamp sai ta kätte. Kahtlusalused peksid teda pesapallikurikatega ja varastasid talt mobiiltelefoni. Samal ajal oli sündmuskohal ka teine, täisealine kannatanu, keda pussitati jalga.

Alaealist kannatanut peksti politsei andmetel kas kogemata või nö igaks juhuks. Muidu on raske seletada, miks kamp 20-aastaseid peksis pesapallikurikatega alaealist. Tegemist näis olevat eelnevalt kokku lepitud ja planeeritud vägivallateoga. Täpsemalt politsei asja ei kommenteerinud.

Kommentaarid
(Külastatud 614 korda, 1 külastust täna)