Soomes tapmise süüdistusest pääsenud 14-aastane nooruk on tegelikkuses mitu aastat vanem

Eeomisel aastal Helsingi Vallilas inimese tapmise süüdistusest oma 14-aastase vanuse tõttu pääsenud nooruk osutus tegelikkuses mitu aastat vanemnaks.

Politsei võttis Vallila mõrvas kahtlustatud 14-aastase nooruki pärast juhtunut uuesti kinni, kuna ta käitus häirivalt. Kuivõrd politseile tundus, et nooruk on palju vanem kui 14-aastane, korraldati talle kohtuarstlik ekspertiis. Ekspertiis tegi kindlaks, et nooruk on vähemalt mitu aastat vanem ehk vähemalt 16-aastane, vahendab Iltalehti.

Ekspertiisi käigus võeti proovid nooruki hammastest ning käevarre ja randmete luudest. Noormees on ekspertiisi alusel vähemalt 16-aastane. Politsei taotles peale seda nooruki vangistamist.

Eeluurimise materjalides on märgitud, et nooruk on sündinud 3. novembril 2005. aastal ehk ta oli kuriteo toimepanemise hetkel 14-aastane, kolme päeva pärast sai 15-aastaseks. Uus ekspertiis, mis muutis poisi oluliselt vanemaks aga kohut ei mõjutanud – kohus keeldus poisi vangistamisest.

Kuriteos on juba süüdi mõistetud kaks 16-aastast noorukit. Pussitaja sai 9 aasta ja 4 kuu pikkuse vanglakaristuse tapmise ja röövi eest. Tema kaaslasele mõisteti tapmise abistamise ja röövi eest eest 4 aasta ja 6 kuu pikkune vanglakaristus. Kolmas jäi oma tol ajal teada olnud vanuse tõttu kohtu alla andmata.

Yllätyskäänne Vallilan tapossa: Rikosvastuun välttänyt “14-vuotias” paljastui vanhemmaksi

Vallilan tapossa rikosvastuun välttänyt “14-vuotias” poika todettiin iänmäärityksessä selvästi vanhemmaksi, mutta oikeus kieltäytyi vangitsemasta häntä. Poliisi oli ottanut Vallilan taposta epäillyn kolmannen nuoren uudelleen kiinni. Hänen vangitsemistaan vaadittiin perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa. Esitutkinnan mukaan kyseinen 14-vuotias oli kahden muun nuoren kanssa osallistunut viime lokakuussa uhrin julmaan pahoinpitelyyn ja surmaamiseen, mutta välttänyt rikosvastuun nuoren ikänsä vuoksi.

Kommentaarid
(Külastatud 794 korda, 1 külastust täna)