Soomes läheb nüüd külmaks, sisemaal oodata -30 kraadi

Homme kolmapäeva hommikul ärkavad soomlased krõbeda pakasega – sisemaal on oodata -30 kraadi külma. Kõige külmem on Soome idaosas nagu Kainuus.

Päeval on samuti külm, kuigi külmakraadid annavad veidi järgi. Kui hommikul on külma paarkümmend kraadi, siis päeval on kümme kraadi, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõige vähem on külmakraade lääne- ja lõunarannikul. Seal on aga tuul, mistõttu tundub ilm külmem. Päikseline ja pakaseline ilm jätkub kuni nädala lõpuni. Nädala lõpus võib tulla ilmamuutus ja hakata lund sadama, aga see pole veel kindel.

Suomeen hyökyy hyytävä kylmyys – luvassa jopa -30 astetta

Koko maassa paukkuu pakkanen. Suomalaiset heräävät keskiviikkona kylmään pakkasaamuun. Sisämaassa pakkanen voi paukkua -30:n asteen lukemissa. Kaikista kylmintä on Itä-Suomessa, kuten Kainuussa. Uudellamaalla on parikymmentä astetta pakkasta. – Päiväkin on kylmä, vaikka lauhtuu, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle ennustaa. Jos aamulla on parikymmentä astetta, iltapäivällä on kymmenkunta astetta.

Kommentaarid
(Külastatud 997 korda, 1 külastust täna)