Soomes kinni nabitud eestlanna advokaat: Korralik inimene tembeldati ohtlikuks isikuks

Soomes Iisalmis koroonakarantiiniga seoses ametivõimude tähelepanu alla sattunud eestlanna kavatseb ametivõimud kohtusse anda.

Advokaadi info kohaselt on Merike peagi vabanemas ja jätkab oma karantiini kodus. Advokaat Lauri Saarela ütles MTV uudistele, et naine kuulati äsja üle kohalikus politseijaoskonnas. Naine end milleski süüdi ei tunnista.

Saarela edastas teadaande, milles kritiseeritakse ametivõimude tegevust. Soome valitsusaparaati süüdistatakse põhjendamatutes, „totalitaarsetes võtetes”.

Saarela väitel on juhtunu kohta levinud palju väärarusaamu. Selle tulemusel sai politsei ametialase abipalve tervisekontrolli tegemiseks. Naisel pandi maakodus käed raudu ja viidi vastu tahtmist koroonatesti tegema. Pere teised liikmed, akaasa arvatud alaealine laps nägid kõike pealt.

Naine ei tahtnud Saarela väitel anda testi, mis võetakse ninasõõrmetest, kuna tal on haigus, mis muudab selle protseduuri ohtlikuks. Sellele vaatamata võeti test ninast, mis põhjustas verejooksu. Sellega pandi ohtu inimese elu. Test oleks pidanud võetama neelust, nagu naine politseile mitmel korral rääkis.

Saarela ütles, et naine oli pärast võimalikust kokkupuutest viirusega teadasaamist läinud maamajja karantiini, et ära hoida viiruse levikut. Saarela väitel pole naine keeldunud koroonatestist.

Advokaat ütles, et antud asjas vaidlustatakse nii ametivõimude, arsti kui politsei tegevus. Näiteks politsei otsus avalikustada naise pilt oli naise mainet kahjustav. Politsei avaldab tavaliselt kahtlusaluste pilte ainult raskete kuritegude puhul.

Nüüd aga tembeldati täiesti veatu inimene ohtlikuks isikuks, kuigi ta on korralik ja vastutustundlik inimene. Selle kõige kohta on kavas algatada kriminaaluurimine.

Kommentaarid
(Külastatud 3,712 korda, 1 külastust täna)