Soomes jätkatakse AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamist, aga kõrvaltoimete tõttu vaid üle 65-aastastel inimestel

Soomes jätkatakse ravimifirma AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamist, aga võimalike kõrvaltoimete tõttu vaid eakatel, üle 65-aastastel inimestel.

Vaktsineerimine AstraZeneca vaktsiiniga jätkub Soomes uuesti homme esmaspäeval. Soomes, Saksamaal ja teistes Põhjamaades on täheldatud selle vaktsaiini puhul ohtlikke kõrvaltoimeid noorematel, alla 65-aastastel inimestel, vahendab Ilta-Sanomat.

Terviseameti andmetel põhjustab vaktsiin osal patsientidel ajutromboosi ehk vere soonesisest hüübimist. Seda seost veel uuritakse. Eakamatel inimestel pole sellist asja täheldatud.

Terviseameti peaarst Hanna Nohynek ütles reedel, et veel pole teada, mis saab neist alla 65-aastastest, kel jäi teine doos AstraZeneca vaktsiini saamata. Õnneks on sellega veel aega, sest teise doosi võib anda 12 nädalat peale esimest.

AstraZenecaga on Soomes vaktsineeritud ligi 180 000 inimest. Neist 118 000 ehk kaks kolmandikku on alla 65-aastased.

Koronarokotukset AstraZenecalla jatkuvat, mutta haittavaikutusepäilyjen vuoksi vain yli 65-vuotiailla

Rokotuksia AstraZenecan koronarokotteella jatketaan Suomessa maanantaina. Rokotetta ei varotoimenpiteenä toistaiseksi anneta kuitenkaan alle 65-vuotiaille rokotteen haittavaikutusepäilyjen vuoksi. Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Saksassa on ilmoitettu alle 65-vuotiailla rokotuksen jälkeen jonkin verran tavallista enemmän hyvin harvinaisia aivolaskimotukoksia ja niin kutsuttuja yleistyneitä suonensisäisiä hyytymisiä, THL on kertonut. Niiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen selvitetään.

Kommentaarid
(Külastatud 451 korda, 1 külastust täna)