Soome väljaanne: Eestis on koroonaga nakatumisi 10 korda rohkem kui Soomes, Eesti tase on maailma kõrgeim

Eesti koroonaga nakatumise tase on kõrgeim terves maailmas. Maailma terviseorganisatsiooni WHO jälgimisandmete järgi oli Eestis täna reedel viimase 14 päevaga 1537 uut nakatumist 100 000 elaniku kohta. Soome vastav number on 154 ehk kümme korda madalam.

Ligi 1,3 miljoni elanikuga Eestis on viimase nädala jooksul tuvastatud ligi 10 000 nakatumist. See tempo on võimas, sest Eestis on terve pandeemia jooksul tuvastatud ligi 91 000 nakatumist, vahendab Iltalehti.

Koroonasurmade arv oli viimase nädalaga 72 ehk kümnendik kogu pandeemia jooksul registreeritud surmade arvust, mis on 758.

Koroonaviirus oli Eesti statistikaameti andmetel aasta algul kolmas peamine surma põhjus. Jaanuaris-veebruaris suri Eestis ligi 600 inimest rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga.

Eile neljapäeval lisandus Eestis 1700 uut koroonaga nakatumist, neist ligi 800 Tallinnas. Kole olukord peegeldub Tallinnas nii, et haiglaravi vajavaid patsiente on hakatud haigla ukselt tagasi saatma. Asjast rääkis Ida-Tallinna keskhaigla arst Argo Lätt väljaandele Med24, mida vahendas Postimees.

Lätti väitel on nakatumiste arv kasvanud ühtlaselt alates novembrikuust ja tippu pole veel saavutatud. Kuivõrd nakatumistest 80-90 protsenti on Briti mutatsioon, siis on olukord väga kiiresti muutunud. Viirus on palju agressiivsem kui varem ja haigestuvad noored inimesed.

Lätt tõdes, et haiglas on palju varem terveid paarikümneaastaseid noori inimesi. Patsientide seas on ka vanemaid inimesi, kes on vaktsiinidest keeldunud ja haigestunud.

Eesti riigihalduse minister Jaak Aab, kes asendab koroonasse haigestunud peaminister Kaja Kallast ütles, et piirangud on kontaktide arvu vähendanud. Nakatumiste arvu kasv on peatunud, aga nakatumised püsivad kõrgel tasemel. Aab ütles, et kriis on nüüd tipus ja loodetavasti hakkab olukord ükskord paranema. Aab lisas, et valmis tuleb olla ka hullemaks võimaluseks, vahendab ERR.

Aabi väitel on Eesti valitsus valmis astuma järgmist sammu, aga ta ei täpsustanud, mida see tähendab. Praegused piirangud kehtivad Eestis vähemalt 11. aprillini. Vähemolulised poed ja söögikohad on kinni ning kõik õpilased kaugõppel. Aab ütles, et ei usu, et kõik piirangud korraga kaovad.

Eile neljapäeval otsustas Eesti valitsus, et alkoholimüügi piirang õhtul kella 22-st hommikul kella 10-ni kehtib aprilli lõpuni.

Koroona vaktsineerimise olukord paistab Eestis hea, seda ülejäänud Euroopaga võrreldes. Vähemalet ühe vaktsiinidoosi on saanud 12,9 protsenti elanikest, Euroopa keskmine on 9,8 protsenti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,326 korda, 1 külastust täna)