Soome valitsus esitas eelnõu kohalike valimiste edasilükkamise kohta

Soome valitsus esitas parlamendile eelnõu lükata 2021. aasta kohalike omavalitsuste valimised edasi pühapäevale, 13. juunile. Eelnõu eesmärk on parandada demokraatlike õiguste ja tervisekaitse saavutamist.

Eelnõu kohaselt korraldatakse 2021. aasta kohalikud valimised 13. juunil. Eelhääletamise aeg oleks Soomes 26.5.-8.6. ja välismaal 2.-5.6. Eelnõu kohaselt pikeneb siseriikliku eelhääletuse aeg ja see on erandkorras kaks nädalat. Lisaks toetatakse omavalitsusi eelhääletamise pikendamise lisakulude osas.

Varem esitatud kandidaatide taotlused kehtivad endiselt. Taotlusi saab muuta ja uusi taotlusi esitada 4. maini.

Parteide peasekretäride koosolekul 6. märtsil pakuti välja, et kohalike omavalitsuste valimised lükatakse edasi juunikuusse. Lõpliku otsusse valimiste edasilükkamise kohta teeb parlament.

Kommentaarid
(Külastatud 67 korda, 1 külastust täna)