Soome toodi kuu algul Vahemere äärest 26 pagulast, aga neist teada ei antud

Soome toodi märtsikuu algul Vahemere äärest 26 afgaani päritolu pagulast, aga neist ametlikult teada ei antud.

Valitsus otsustas eelmise aasta veebruaris, et vastu võetakse kokku 175 pagulast Kreekas, Küprosel, Maltal ja Itaalias asuvates pagulaslaagritest. Algul oli pagulaste vastuvõtmine seiskunud seoses koroonaga, aga nüüd käesoleva aasta märtsi algul toodi 26 pagulast, alaealist afgaani, vahendab Uutissuomalainen.

Siseministeerium ega migratsiooniamet pole pagulaste tulekust ametlikult teada andnud. Siseministeeriumi andmetel pagulaste toomisest eraldi teada ei anta. Teavitustööd tehakse siis, kui kõik pagulased on Soomes ära paigutatud.

Märtsis-aprillis on tulemas veel 11-13 pagulast. Lisaks on Itaalia ja Malta laagritest tulemas 5 varjupaigataotlejat, pärast mida on Soomet puudutav arv 175 täis. Laagritest on toodud ja tuuakse ühe vanemaga perede liikmeid.

Kommentaarid
(Külastatud 1,153 korda, 1 külastust täna)