Soome teadlane püüdis Helsingi juurest välja eriti suured räimed

Soome teadlane, Läänemere-uurija Seppo Knuuttila püüdis Helsingi lähedalt merest välja eriti suured räimed. Mõned kaalusid lausa pool kilo.

Selline saak pakub huvi ka Rootsi ja Norra teadlastele, kuna Rootsi rannikul on suuri räimesid püütud väga vähe. Nüüd uuritakse suurte räimede genoomi, et teada saada, kas nad on sama päritolu mis muud räimed Läänemeres, vahendab MTV.

Teadlase väitel oleks huvitav teada, kas Helsingi külje all välja püütud räimed on omaette populatsioon, mis erineb teistest Läänemere räimedest. See oleks huvitav, kuna seni on arvatud, et Läänemere räimed on kõik üks populatsioon.

Läänemeri on viimastel aastatel hakanud soojenema. Soojus omakorda tõstab mere põhjast fosfori üles ja see on väetis sinivetikatele, mis rohkem õitsevad. Nõnda jääb vees hapnikku vähemaks.

Kommentaarid
(Külastatud 2,426 korda, 1 külastust täna)