Soome siseministeerium: reisipiirangud on praegu vajalikud koroona leviku pidurdamiseks

Täna neljapäeval, 4. märtsil 2021 saatis Soome siseministeerium Euroopa Komisjonile vastuse seoses komisjoni 22. veebruaril 2021 Soomele saadetud kirjaga. Kiri käsitleb Soome kehtestatud piiranguid ELi kodanike vabale liikumisele. Need piirangud on seotud võitlusega koroonapandeemia vastu ning samasuguse kirja said Belgia, Rootsi, Saksamaa, Taani ja Ungari.

Siseministeerium koostas Soome vastuse koostöös teiste peamiste ministeeriumidega. Vastuses öeldakse, et need piirangud on praegu vajalikud pandeemia ja eriti uute viirusevariantide leviku pidurdamiseks. Piiramise otsustes austatakse põhiseaduses sätestatud kohustusi ning austatakse Soomele siduvaid inimõigusi ja põhiõigusi. Vajalikuks peetavate liikumispiirangute eesmärk on kaitsta rahvatervist ja eelkõige igaühe õigust elule.

Soome valitsus on esitanud parlamendile eelnõu meetmetest, et parandada piiridel tervisekaitset. Nende meetmete üks eesmärk on loobuda ulatuslikest piirangutest Soome piiridel ja liikuda sihipärasemate meetmete juurde, mis võtavad paremini arvesse üksikute reisijate terviseriski. See lähenemine on kooskõlas ELi nõukogu soovitusega.

Kommentaarid
(Külastatud 902 korda, 1 külastust täna)