Soome piirivalve: Helsingi sadama kaudu reisijate arv on languses, tagasi saadeti samuti vähem inimesi

Helsingi sadama kaudu Soome sisenenud reisijate arv vähenes eelmisel, 10. nädalal võrreldes üle-eelmise nädalaga. Kui üle-eelmisel nädalal sisenes Soome 13 129 reisijat, siis eelmisel nädalal 10 703 reisijat.

Seoses väiksema reisijate arvuga saadeti ka vähem inimesi Soomest tagasi. Põhjalikumalt kontrolliti piiril eelmisel nädalal 185 reisijat (üle-eelmisel nädalal 285) ja tagasi saadeti 66 inimest (üle-eelmisel nädalal 99), edastas piirivalve.

Peamised reisijate tagasisaatmise põhjused olid oht rahvatervisele ning sellisele tööle pürgimine, mis ei ole ühiskonna toimimise ja hoolduskindluse seisukohalt hädavajalik. Piirivalve tuletab meelde, et isik ei saa ise määrata töö olulisust. Tõend koroonatesti, koroona läbipõdemise või vaktsineerimise kohta pole piisav alus Soome sisenemiseks.

Soome piirivalve jätkab reisijate nõustamist Tallinna sadamas. Pärast nõustamist loobus eelmisel nädalal 45 Tallinna sadamasse tulnud reisijat Soome sõitmisest.

Piiriületuse järelvalvega seoses algatati 6 kriminaalasja, rikkumised on ebaseadusliku piiriületuse korraldamine, võltsimine ja piirikuritegu.

Kommentaarid
(Külastatud 2,888 korda, 1 külastust täna)