Soome peaministri hoiatus: Võimalik, et oleme sellises olukorras veel aastaid

Soome peaminister Sanna Marin ütles täna piirangute olukorda kommenteerides, et on võimalik, et sellises olukorras ollakse veel aastaid.

Peaminister Marin on eriti mures koroona uute mutatsioonide pärast, mille peale vaktsiinide hammas ei hakka. Marin ütles, et ta mõtleb selle peale, mis juhtub sügisel või järgmisel kevadel. Ta lisas, et võib juhtuda, et see pole isegigi maraton, vaid sellises olukorras tuleb olla aastaid, vahendab Helsingin Sanomat.

Koroona ohtliku olukorra tõttu on loodud Euroopa Liidus plaan, et luua piiridele ühine „hädaolukorra tegevus”, mis aitaks takistada mutatsioonide levikut. Ühtset tegevust on vaja kõigile Euroopa Liidu riikidele.

Marin rääkis ka nädalavahetusel tervisameti poolt esitatud prognoosist, mille kohaselt võib Soomes olla aprillikuus 2600-11 000 uut koroonaga nakatumist päevas. Marin lisas, et see pole mingi liialdus, sest olukord võib kergesti kontrolli alt väljuda, kui sellega ei tegeleta. Kui Soomes oleks sama olukord mis Eestis, oleks juba praegu 5000-6000 nakatumist päevas. Praegu on Soomes nakatumisi 10 korda vähem kui Eestis.

Täna kolmapäeval Soome valitsus liikumispiiranguid ei arutanud, piirangute teema tuleb arutusele homme neljapäeval, mil valitsus koguneb uuesti koroona teemat arutama. Seda, kas homme tulevad mingit otsused, Marin veel ei öelnud. Terviseamet on soovitanud valitsusel mõelda liikumispiirangute kehtestamise peale.

Koronaepidemia | Pääministeri Marin: “Voi olla, että olemme tässä tilanteessa vielä vuosia” – Hallitus valmistelee kaikkien viime vuonna käytössä olleiden valmiuslain pykälien käyttöönottoa

THL:n kohua aiheuttaneet ennusteet eivät ole “ulkoavaruudesta”, Marin sanoi. Pääministeri Sanna Marin (sd) on huolissaan koronaviruksen mahdollisista uusista muunnoksista, jotka voivat olla rokotteille vastustuskykyisiä. “Kannan huolta siitä, mitä tapahtuu ensi syksynä tai ensi keväänä. Voi olla, että tämä ei ole edes mikään maraton vaan me olemme tässä tilanteessa vielä vuosia”, hän sanoi toimittajille mennessään hallituksen iltakouluun Helsingin Säätytalolle keskiviikkoiltapäivänä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,890 korda, 1 külastust täna)