Soome peaminister: Kui tulevad liikumispiirangud, siis lüüakse kuvaldaga, mitte ei surgita kruvikeerajaga

Soome peaminister ütles täna laupäeval televisiooni Yle hommikuprogrammis rääkides, et kui tulevad liikumispiirangud, siis võetakse ette laiemalt, lüüakse kuvaldaga, mitte ei surgita kruvikeerajaga.

Sanna Marin ütles, et liikumispiirangud pole veel valmis, neid alles kujundatakse. Seetõttu ei saa asja veel konkreetsemalt kommenteerida.

Marin ütles, et liikumispiiranguid ei kehtestata kergekäeliselt, selleks peavad olema teatud eeldused nagu nakatumiste arvu kasv ning nakatumiste jälitamise ja haiglaravi ülekoormus. Lisaks peavad piirangud olema Marini sõnul vältimatud, proportsionaalsed ja tõhusad. Sellised nö peenhäälestuse meetmeid nagu Saksamaal, kus tuleb poodi minekuks aeg ette ära broneerida pole kavas Soomes kehtestada.

Marin ütles, et kui koroona mutatsioon levima hakkab ja inimesed vabatahtlikult kontakte ei vähenda, siis peab koheselt ja ulatuslikult neid kontakte vähendama. See ei puuduta ainult kaubanduskeskusi ja üksikuid ettevõtteid, vaid ka inimeste sotsiaalseid kontakte. See tähendabki liikumispiiranguid.

Marini sõnul pole kavas Soomes maskikohustust kehtestada, kuna seda ei suudeta kontrollida.

 

Kommentaarid
(Külastatud 2,093 korda, 1 külastust täna)