Soome kehtestab liikumispiirangud, kuna kardetakse Eesti olukorda

Soome peaminister Sanna Marin põhjendas Yle saates A-studio liikumispiiranguid hädavajadusega, kuna muud moodi pole võimalik koroonaga nakatumisi kontrolli all hoida.

Soome terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen ütles, et kui liikumispiiranguid ei kehtestata, siis ollakse Helsingis varsti samas olukorras, kus on Eesti, ehk üle 1000 nakatumise päevas.

Soomes kehtestatakse liikumispiirangud seal, kus koroona olukord on kõige hullem. Vastasel korral tõuseb nakatumiste arv Helsingi piirkonnas maikuus üle 1000 juhtumini päevas. Kolm nädalat liikumispiiranguid aitab nakatumiste arvu kontrolli all hoida.

Peaminister Marin ütles, et liikumispiirangu mõte on mõjutada inimeste kokkusaamisi koduseinte vahel. Seda ei saa piirata pelgalt kogunemispiirangutega, kuna need puudutavad vaid avalikke kohti.

Liikumispiirangute järele valvab politsei, aga Marini sõnul politsei ka igale poole ei jõua. Loodetakse inimeste peale, et nad täidavad seadust.

A-studio saates oli ka opositsiooni esindaja Petteri Orpo, kes ütles, et tema tahaks näha kõigepealt seda, et piiri peal inimesi rohkem kontrollitaks ja koroonatesti tegemist nõutaks, enne kui liikumispiirangud kehtestatakse.

Marin vastas selle peale, et peab kasutama kõiki võimalikke võimalusi. Tema sõnul pole aga piiril küsitav negatiivne koroonatest imeravim nakkuse leviku piiramiseks. Negatiivsete koroonatestide tõenditega ei suudeta ära hoida koroona jõudmist Soome, ütles Marin. Tema sõnul tuleb riiki sisenejaid veel täiendavalt Soomes kohapeal testida.

Kommentaarid
(Külastatud 2,981 korda, 1 külastust täna)