Soome hakkab vaktsineerima ka neid, kel pole Soomes püsivat elukohta

Soome sotsiaal- ja terviseministeerium on andnud omavalitsustele ja omavalitsuste liitudele soovituse anda COVID-19 vaktsiini isikutele, kellel pole Soomes koduvalda või kellel pole muid õigusi saada ennetavaid tervishoiuteenuseid Soomes.

Vaktsineerimine on õigustatud põhjusel, et see kaitseb rahvatervist. Ilma püsiva elukohata inimestele on Soomes vaktsineerimine tasuta. Turiste ega Soomet lühiajaliselt külastavaid inimesi ei vaktsineerita.

Soovitused põhinevad ELi määrusel sotsiaalkindlustussüsteemide kooskõlastamise kohta. Seega on isikutel, kes on meditsiiniliselt vajaliku ravi raames ajutiselt kindlustatud Soomes teistes EL-i või Euroopa Majandusühenduse riikides või Šveitsis, õigus vaktsineerimisele COVID-19 vastu. Neil inimestel on Euroopa ravikindlustuskaart.

Lisaks on soovitatav vaktsineerida isikuid, kellel on Soomes Kela välja antud tõend hooldushüvitiste õiguse kohta või Kela välja antud rohelise taustaga Euroopa ravikindlustuskaart. Selline kaart antakse välja teises EL-i või Euroopa Majandusühenduse riigis või Šveitsis alaliselt elavatele pensionäridele, kes viibivad ajutiselt Soomes.

Kommentaarid
(Külastatud 3,488 korda, 1 külastust täna)