Soome ehitusfirmad on karmistanud koroonanõudeid: maskid peavad kogu aeg ees olema, nii sees kui väljas

Soome ehitusfirmad on võrreldes varasemaga karmistanud koroona tõrje ohutusnõudeid, mis tähendab, et näomaski kandmist nõutakse nii siseruumides kui õues.

Ehtitusfirma YIT muutis nõudeid esmaspäeval. Maski nõutakse igal pool, samas peab veenduma, et maski kandmine oleks ohutu. Näiteks prillid muutuvad väljas töötades uduseks, kui mask on ees. Seda probleemi saab lahendada kiivri ette pandud visiiriga, vahendab Helsingin Sanomat.

YIT-s on testidud töötajaid objektide kaupa. Kui edaspidi märgatakse kedagi objektil ilma maskita, siis antakse korraldus mask ette panna. Kui isik maski kandmisest keeldub, siis eemaldatakse ta objektilt.

Nakkuse võimalikke levitajaid on nii soomlaste kui välismaalaste hulgas, ja see juhtub nii, et nad ise pole oma nakatumisest teadlikud. Viirus on salakaval ja kahjuks on selliseid nakkusekandjaid, kel puuduvad haigusnähud.

Lisameetmed on kasutusele võetud ka ehitusfirmas SRV. Lisameetmed on näiteks pauside korraldamine jaokaupa, samuti puhkeruumide puhastamine. SRV on samuti kehtestanud objektidel maskikohustuse. Samad nõuded kehtivad ka alltöövõtjate kohta.

Ehitusfirmade liidu andmetel on nõuded nii karmid, et mask peab ees olema ka puhkepauside ajal ning näiteks tanklasse sõites. Mask peab olema ees igal pool, kus on võimalus teiste isikutega kohtumiseks. Terviseamet ei soovita kasutada maski välitingimustes, aga ehitusfirmad soovitavad.

Soomes on ehitusel tööl ligi 30 000 välismaalast, enamus neist on eestlased. Neist omakorda valdav enamus on jäänud Soome tööle. Üle piiri käiakse väga vähe.

YIT on soovitanud eestlastel piirangute ajal Soome jääda. Kui keegi tuleb, peab ta olema kaks nädalat omaalgatuslikus karantiinis. Karantiini võib lühendada kahe negatiivse koroonatestiga.

Lõuna-Soome piirkondlik valitsusasutus on andnud välja määruse, mille kohaselt peavad kõik Soome tulijad tegema piiripunktis koroonatesti, kui isik pole testi tegemisest vabastatud. Helsingi sadamates aga inimesi veel kohustuslikus korras ei testita. Eesti poolel nõutakse enne laeva peale minekut negatiivse koroonatesti või haiguse läbipõdemise tõendi ettenäitamist.

Koronavirus | Rakennusyhtiöt kertovat kiristäneensä koronatoimiaan: Maskin pitää olla päällä sisällä ja ulkona

Rakennuksilla täytyy kuitenkin varmistaa, että maskin kanssa työskentely on turvallista. Rakennusyritykset ovat kiristäneet käytäntöjään koronamaskien käytöstä rakennustyömailla. Rakennusyhtiö YIT kiristi omia koronatoimiaan maanantaina. “Maskeja käytetään aina sekä ulkona että sisällä”, sanoo YIT:n viestintäjohtaja Hanna Malmivaara. Hänen mukaansa täytyy kuitenkin varmistaa, että maskin kanssa työskentely on turvallista.

Kommentaarid
(Külastatud 2,323 korda, 1 külastust täna)