Rootsi Tegnell hoiatab: suvel pole mingeid reise ega spordisündmusi

Varem koroonat lõdvalt võtnud Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell oleks nagu uuesti sündinud. Nüüd pooldab ta karme piirangud ja hoiatab, et eeloleval suvel ei ole juttugi mingitest reisidest ega spordisündmustest.

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell ütles, et suvel mingeid kogunemisi olla ei tohi. Reisimine on aga väga vaevaline, sest paljudes riikides nõutakse sisenejatelt tõendit vaktsineerimise kohta või negatiivset koroonatesti, vahendab Aftonbladet.

Paljudes riikides nõutakse tulijate jäämist karantiini, lisas Tegnell. Seetõttu tasub tõsiselt kaaluda, kas on üldse mõtet kuhugi reisida. Tegnell ise soovitab reisid edasi lükata ja oodata, kuni enamus inimestest on vaktsineeritud.

Suuri üritusi Tegnell väitel suvel Rootsis ei toimu. Läbi suve on jõus 50 inimese kogunemispiirang. Kõik oleneb epideemia olukorrast. Kui epideemia langeb väga madalale tasemele, siis on piirangute leevendused võimalikud. Aga kui epideemia püsib samal või kõrgemal tasemel, siis piirangud jäävad. See puudutab ka pulmade ja tudengipidude korraldamist. Suurüritused on kõige varem võimalikud 2022. aasta suvel.

Kommentaarid
(Külastatud 2,190 korda, 1 külastust täna)