Oulu haiglas kole koroonakolle – 56 nakatumist ja 5 koroonasurma

Oulu haiglas on puhkenud kole koroonakolle, kus on juba 56 nakatumist ja 5 koroonasurma. Nakkuse allikat pole suudetud tuvastada.

Tegemist on Oulu linnahaigla osakonnaga A2, kus on surmaeelsed haiged. Nakatumised on ka osakonnas B2, kus on taastusravi patsiendid, vahendab Iltalehti.

Nakatunute ja nakkusega kokku puutunute hulgas on nii patsiendid kui haigla töötajad. Täna teisipäeval, 2. märtsil lisandus koldesse veel 11 nakatumist. Neist 6 on patsientidel ja 5 töötajatel. Nakatunud olid kõik juba karantiinis.

Täna teisipäeval suri kaks Oulu haigla koroonakolde patsienti. Kokku on nakatunud 38 patsienti, töötajate hulgas on 18 nakatumist. Nakkusega on kokku puutunud veel 4 patsienti ja 18 töötajat.

Haiglas jätkuvad nakkuse levikut piiravad meetmed, haigla tegevust on sellega seoses piiratud. Haiglas testitakse üha enam inimesi.

Nakkuse allikat pole suudetud tuvastada. Nakkus hakkas levima eelmise nädala algul. Allikat on haigla info kohaselt raske tuvastada, sest kolmel patsiendil avastati nakatumine üheaegselt. Pärast seda avaldusid haigusnähud haigla töötajatel. Üks võimalus on, et haiglasse on tulnud koroonapositiivne patsient, kes pole olnud oma haigestumisest teadlik ja keda pole testitud. Samas on võimalik, et nakkust on levitanud ilma haigustunnusteta töötaja.

Oulu haiglas olevate patsientide lähedased on kurtnud, et neid ei teavitatud õigeaegselt ja asjast saadi teada uudistest.

Oulu on koroonaga nakatumiste arvu kiire kasvu faasis ja olukord muutub järjest hullemaks. Uued piirangute soovitused tulevad homme kolmapäeval. Täna teisipäeval tuvastati Oulus 23 uut nakatumist. Nakatumise allikad on linnavalitsuse info kohaselt põhiliselt perekond ja töö.

Koronarypäs sairaalassa Oulussa – jo 56 tartuntaa ja viisi kuolemaa

Tartuntaryppään lähdettä ei ole saatu selville. Koronavirus on levinnyt Oulun kaupunginsairaalassa A2-osastolla, jolla annetaan saattohoitoa. Tapauksia on myös B2-osastolla, jolla on kuntoutuspotilaita. Tartunnan saaneiden ja altistuneiden joukossa on potilaita ja henkilökuntaa. Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on tiistaina ilmaantunut 11 uutta tartuntaa. Niistä kuusi on havaittu potilailla ja viisi työntekijöillä.

Kommentaarid
(Külastatud 155 korda, 1 külastust täna)